Kundvagn

 x 
Kundvagnen är tom


Dricka rätt vatten är lika viktigt som att äta rätt mat när det gäller viktnedgång.

Viktbalans en ständig kamp?

Varför är det så svårt att gå ned i vikt för så många? Vi läser hälsotidningar, äter bra och tränar ihärdigt. Vi kanske byter till kalorisnål läsk, mindre portioner eller minskar kolhydrater. Men vår kropp verkar helt enkelt inte verkar lyssna.

För många av oss handlar det om syra/bas-förhållandet i kroppen. Den 9 minuters video på engelska härintill är en av de bästa förklaringar vi sett i ämnet. Den är enkelt, kreativt och underhållande. Om du precis börjat lära dig om syra nivåerna i förhållande till vikt, vänligen titta på den. Om du redan känner till fördelarna med att göra kroppen alkaliskt och bara vill ta reda på hur vattnet kan hjälpa, då kan du hoppa över den och läsa under.

Många som har viktproblem kanske har stött på att det kan vara en obalans i sköldkörteln.
Utöver de möjliga sköldkörtelproblem eller hormonrubbningar så finns det en annan faktor inblandad. Forskning från UCSF (University of California, San Francisco), visar att våra kroppar översvämmas med syra. Vi är så bombarderade med dålig mat, dryck, stress, uttorkning etc. att vår kropps avfallsprocesser inte kan hänga med.
Forskning visar klart vad som händer med överskottet. Det visar sig att det bara är en typ av cell kroppen kan använda för lagring av syra och oskadliggöra den för kroppen, nämligen fett cellen.

Så när vi producerar mer intern syra (på grund av sura livsmedel, drycker, stress o.s.v.) än vad kroppen kan göra sig av med (genom andning, svett m.m.) byggs syra nivåerna upp. Om det inte vore för fettcellerna, skulle våra njurar och lever brytas ned i en alarmerande takt. För att spara dessa organ, lagrar kroppen syran i fettceller och väntar på den dag då det äntligen kan spola bort syran. Tyvärr hinns aldrig detta med då intaget konstant är större än avfallet.

Den naturliga viktminskningstrategin är ganska enkel:

1. Ät mer grönsaker än kött
2. Var aktiva med motion flera gånger i veckan
3. Byt ut sura drycker mot naturligt alkaliskt vatten

Om allt vi gör är att jaga kalorier, varav de flesta kommer från sura livsmedel och drycker, kommer kilona att lossna mycket långsammare. Vi måste också öka kroppens naturliga förmåga till att reducera syra med hjälp av mineralrika livsmedel och drycker. Vi måste dricka tillräckligt med vatten så att vi går på toaletten regelbundet. Vi måste vara aktiva i träning tillräckligt länge för att arbeta upp en bra svett. Alla dessa saker balanserar hur mycket syra vi får i oss och hur mycket syra vi kan göra oss av med. När Du kan göra dig av med mer syra än som kommer in, då kommer vikten att påverkas i positiv riktning.

Alkaliskt vatten är inte ett magiskt piller, men det förhöjda pH-värdet som basar kroppen och dess förbättrade vätskebalanserande egenskaper hjälper kroppen drastiskt att rensa ut garaget. Att ändra vad du dricker, kan verkligen förändra dig. Gå till artikel 3 [ Maximera din träning ]

Hur syra/bas balansen påverkar oss